Benefietdag voor Paard in Nood Spanje

Bij Pensionstal ‘de Heidehoek’ in Eemnes wordt zaterdag 30 augustus een benefietdag gehouden voor de stichting ‘PAARD IN NOOD SPANJE’.

Deze stichting, van de Nederlandse Laura Hoitsema, vangt paarden op die het slachtoffer zijn geworden van de economische crisis. De opvang is inmiddels uitgegroeid tot een capaciteit van 100 paarden. Veel Spanjaarden hebben zelfs geen geld meer om hun paard naar de slager te brengen omdat het daarvoor gechipt moet zijn. Paarden verhongeren regelmatig, aldus de stichting. Paarden die door de stichting kunnen worden geholpen, worden door een dierenarts onderzocht en krijgen een aangepast dieet om weer op gewicht te komen. Vervolgens start een zoektocht naar een goed nieuw tehuis, of ze mogen de rest van hun dagen als adoptiepaard bij de stichting slijten.

Bij stal ‘De Heidehoek’ zijn er tussen 11:00 en 18:00 uur paardenshows, marktkraampjes, een kidscorner, een gezondheidsplein en hapjes en drankjes. Op het programma staan (onder andere) spectaculaire dressuurshows met Andalusische paarden, een ‘hemdenrace’ tussen pensionstallen, een Kür op muziek van een Grand Prix-ruiter, Puissance springen, een behendigheidswedstijd tussen marathon-menners en een schitterende Voltige show.

Aan het eind van de benefietdag is er een grote veiling èn een loterij waarbij erg mooie prijzen te winnen zijn, zoals (2x) een volledige Bowenbehandeling voor je paard, aangeboden door FIT-PAARD.

Pensionstal Heidehoek is te vinden aan de Oud Eemnesserweg 7 in Eemnes (vlak bij de A1). De toegang is gratis!

Voor het volledige prgramma van die dag: www.benefietpins.nl