Over

Bowen Therapie is een vorm van bodywork die al jaren enorm populair is in Australië en Nieuw-Zeeland. Deze techniek werd ontwikkeld door de Australiër Thomas Bowen (1916-1982). In 1990 verspreidde de methode zich van Australië naar Amerika en in 1993 bereikte de Bowen Techniek Europa. Inmiddels wordt de doeltreffendheid van Bowen Therapie ook door steeds meer Nederlandse (dieren-)artsen onderschreven.

Bowen Therapie  is een milde en bijzonder effectieve manuele behandelmethode waarbij gewerkt wordt op de fascia (bindweefsel-structuren) van het gehele paardenlichaam. Het zorgt dat de doorbloeding en circulatie via het lymfestelsel verbetert, waardoor afvalstoffen effectiever afgevoerd worden en herstel sneller optreedt. Het werkt ondersteunend, verhelpt blokkades in de rug en bevordert het genezingsproces bij onder meer kreupelheid, stijve of verkrampte spieren, spieratrofie en koliek. Bowen Therapie werkt tevens preventief: het kan veel problemen in houding en beweging voorkomen.

Als gediplomeerd Sporttherapeut gebruik ik, ter aanvulling op Bowen Therapie, ook andere bodywork-technieken. Het flexen en stretchen van spiergroepen en het mobiliseren van de wervelkolom zijn waardevolle manieren om soepelheid, balans en coördinatie te ontwikkelen. Dit draagt bij aan verbetering van het atletisch vermogen van het paardenlichaam door verhoging van stabiliteit, flexibiliteit en coördinatie.

Geef een antwoord