O ja… reacties van klanten!

Ik vergeet steevast ALTIJD klanten te vragen een reactie of ervaring te schrijven voor de reacties-pagina van m’n website terwijl dit juist zo waardevol kan zijn voor andere paardeneigenaren. Gelukkig zijn sommige mensen zo attent om daar zelf aan te denken: superleuk!

Dit is de meest recente (22 jan. 2021):

Na een half jaar is Dahlia, mijn KWPN merrie, weer onder handen genomen door Eva. Dahlia was een half jaar terug sterk vermagerd. Het hooibeleid en haar gevoeligheid voor suikers/ kuil maakte het vinden van een oplossing een moeilijke puzzel. Gelukkig kwam er een plek vrij in een Paradise Paddock met droog goed hooi wat de paarden onbeperkt aangeboden krijgen. Daarbij kreeg Dahlia spieropbouwers en ziet ze er inmiddels een stuk beter uit. Nu werd het weer tijd voor een behandeling van Eva om te bekijken hoe de bespiering is. De zwakke punten en de oefeningen die Eva daarbij adviseert gaan Dahlia helpen om zichzelf beter te gaan dragen. En wie weet kan ze dan ook mij weer gaan dragen. Niet andersom adviseerde Eva me. Onder het zadel maak je geen spieren aan als het paard die bespiering nog niet heeft. Dan help je juist blessures in de hand. Dus ik doe rustig aan. Geduld is juist bij paarden een hele schone zaak!
Tijdens de behandeling mocht Dahlia zichzelf lekker krabben en vroeg ze Eva ook om een handje te helpen. Als dank werd ook Eva gegroomd door Dahlia. Eva is erg vriendelijk maar ook duidelijk naar de paarden. Daarbij heeft Eva veel know how wat ze graag deelt. Ze ziet goed in de wandelgang hoe het paard beweegt en bekijkt of ze dit ook terug voelt in haar behandelwijze. Eva nam me stap voor stap mee in het proces en legde naderhand nog een keer duidelijk uit wat ze ondervond en hoe ze er tegen aan kijkt. Eva is eerlijk en doelgericht bezig het paard helemaal los te werken. Prachtig om het effect en uiteindelijke resultaat te kunnen zien. Een paard wat dieper kan ontspannen in haar lijf. De bewegingen zijn vrijer waardoor het paard zich mentaal ook vrijer kan gaan voelen. Er was in de ogen van Dahlia ook een verandering te zien. Een diepere warme gloed. Dahlia vond het soms even onaangenaam, maar vlak daarna zag ik de ontspanning intreden in haar lijf. Eva praat ook met haar en doet van alles tegelijk volgens mij. Ik ben zeer tevreden met de professionaliteit waarmee Eva te werk gaat. Ik merk verschil in het fysieke functioneren maar ook het mentale welzijn van m’n paard. En dat is een hele fijne combinatie! Dankjewel Eva. Tot over drie maanden! Joke