Reacties

 Zomaar wat leuke reacties van dankbare klanten:

Na een half jaar is Dahlia, een KWPN merrie weer onder handen genomen door Eva. Dahlia was een half jaar terug sterk vermagerd. Het hooibeleid en haar gevoeligheid voor suikers/ kuil maakte het vinden van een oplossing een moeilijke puzzel. Gelukkig kwam er een plek vrij in een Paradise Paddock met droog goed hooi wat de paarden onbeperkt aangeboden krijgen. Daarbij kreeg Dahlia spieropbouwers en ziet ze er inmiddels een stuk beter uit. Nu werd het weer tijd voor een behandeling van Eva om te bekijken hoe de bespiering is. De zwakke punten en de oefeningen die Eva daarbij adviseert gaan Dahlia helpen om zichzelf beter te gaan dragen. En wie weet kan ze dan ook mij weer gaan dragen. Niet andersom adviseerde Eva me. Onder het zadel maak je geen spieren aan als het paard die bespiering nog niet heeft. Dan help je juist blessures in de hand. Dus ik doe rustig aan. Geduld is juist bij paarden een hele schone zaak!
Tijdens de behandeling mocht Dahlia zichzelf lekker krabben en vroeg ze Eva ook om een handje te helpen. Als dank werd ook Eva gegroomd door Dahlia. Eva is erg vriendelijk maar ook duidelijk naar de paarden. Daarbij heeft Eva veel know how wat ze graag deelt. Ze ziet goed in de wandelgang hoe het paard beweegt en bekijkt of ze dit ook terug voelt in haar behandelwijze. Eva nam me stap voor stap mee in het proces en legde naderhand nog een keer duidelijk uit wat ze ondervond en hoe ze er tegen aan kijkt. Eva is eerlijk en doelgericht bezig het paard helemaal los te werken. Prachtig om het effect en uiteindelijke resultaat te kunnen zien. Een paard wat dieper kan ontspannen in haar lijf. De bewegingen zijn vrijer waardoor het paard zich mentaal ook vrijer kan gaan voelen. Er was in de ogen van Dahlia ook een verandering te zien. Een diepere warme gloed. Dahlia vond het soms even onaangenaam, maar vlak daarna zag ik de ontspanning intreden in haar lijf. Eva praat ook met haar en doet van alles tegelijk volgens mij. Ik ben zeer tevreden met de professionaliteit waarmee Eva te werk gaat. Ik merk verschil in het fysieke functioneren maar ook het mentale welzijn van m’n paard. En dat is een hele fijne combinatie! Dankjewel Eva. Tot over drie maanden! Joke

Juni 2020

Januari 2021

—————————————————————————————————————————

Hoi Eva, een maand geleden heb je onze Arabische merrie S. behandeld. Ik vond het wel even leuk om een berichtje te sturen want ik weet niet wat je gedaan hebt maar het lijkt alsof je haar stiekem hebt verruild of zo hahaha jeetje ik ken haar niet meer terug!! Ik vond haar altijd heel erg stijf, tijdens het longeren, tijdens het rijden, noem maar op, ze schrok overal van… nou, ze valt nu met een lichte hand aan de teugel te rijden! Zelfs in galop en dit heeft ze nog nooit eerder gedaan. Ik kan rustig op buitenrit zonder dat ze enorm loopt te stressen. Okay het blijft natuurlijk wel S. en een arabier maar alles is nu wel normaler… ze reageert niet meer zo overdreven. Ze heeft echt een stuk meer ontspanning.

——————————————————————————————————————————-

Hoi Eva! Gister met A. bezig geweest, voelde goed aan. Leek in t begin dat ze weer even haar balans moest vinden, maar daarna deed ze alle oefeningen met gemak!

——————————————————————————————————————————-

G. is al aardig wat losser in haar achterhand en schouders na je behandeling! ik heb nog niet gereden maar aan de hand voelt het heel fijn.

——————————————————————————————————————————-

Hoi eva, zou je nog even laten weten hoe het nu met mijn IJslander gaat. Ze loopt heel erg goed. Ze tölt heel soepel en ook de draf loopt ze heel goed. Ze loopt mooi in balans, voor de kar kunnen we dat goed zien. Haar benen zijn ook niet meer dik en ook na het  werk worden ze niet meer dik! Wij zijn dus heel blij en S. ook. Ze is vorige week zondag met de kudde ontsnapt en hebben meerdere weilanden over gerend met z’n allen en ook daarna geen dikke benen! We draven nu al langere stukken en het gaat super!

——————————————————————————————————————————-

Gaat goed met haar, de eerste dagen in bos gewandeld, daarna zondags in tweespan gehad ook in het bos. Die dag heeft ze zich werkelijk helemaal leeg gepiest haha, onvoorstelbaar, het hield niet meer op, hele watervallen, letterlijk bijna water om te zien. Zelfs onderweg. Maar liep wel goed. Toen (wegens persoonlijke omstandigheden) twee dagen helemaal niks gedaan, daarna weer tweespan en liep voor geen meter. Ze was heel zoekerig in aanleuning en ritme etc, was eigenlijk voor het eerst dat ik met haar zoiets had van: Hmmm, dit zint me niet. Toen volgende dag in enkelspan dressuur gereden en dat ging, na nog aanvankelijk wat zoeken, juist heel goed, dus ik denk dat het zoekerige er even bijgehoord heeft. Ze kon daarna wel ineens dingen die ze voorheen nog niet kon, o.a. vanuit halt heel mooi klein gesloten wegdraven en stukjes wat meer verzameld zonder te diep te komen. Gisteren heeft ze aan de dubbellonge gelopen en merkte ik eigenlijk hetzelfde. Als ik haar rug zo kan houden, dan kan ze wat makkelijker haar bekken gaan kantelen en beter vanuit achter gaan trekken en wat meer oprichting gaan krijgen, maar daar moest ze duidelijk zelf nog wat aan wennen. Ik vond het een leuke interessante ervaring, en hoewel ze dus eigenlijk geen echte problemen had lijkt het toch of het haar een stukje verder op weg geholpen heeft. Nogmaals dank!