Reactie van winnares Bowenbehandeling

Onlangs heb ik de pony van één van de winnaars van de loterij van Paard & Plezier 2015 behandeld. Het betrof een prachtige 6 jarige Welsh merrie waar veel grondwerk mee gedaan wordt en die sinds een jaar voor de wagen (in één- en tweespan) loopt.

De meeste paarden die ik de eerste keer behandel, hebben ‘iets’;  variërend van stijve spieren (waar in het lijf dan ook) tot kreupelheid of een verminderde weerstand als gevolg van een minder goede bloedsomloop / herstel na ziekte. Deze merrie kwam mij echter fysiek èn mentaal kerngezond over. Ze voelde ook goed aan, genoot zichtbaar van de behandeling en ontspande vrijwel direct volledig. En toch was ook dit paardje na de Bowen behandeling veel losser in haar lijf en bewoog nóg fijner; altijd weer zo mooi om te zien!

Enkele weken later ontving ik dit mailtje van de eigenaresse (met foto en toestemming om dit hier te publiceren):

Gaat goed met haar, de eerste dagen in bos gewandeld, daarna zondags in tweespan gehad ook in het bos. Die dag heeft ze zich werkelijk helemaal leeg gepiest haha, onvoorstelbaar, het hield niet meer op, hele watervallen, letterlijk bijna water om te zien. Zelfs onderweg. Maar liep wel goed. Toen (wegens persoonlijke omstandigheden) twee dagen helemaal niks gedaan, daarna weer tweespan en liep voor geen meter. Ze was heel zoekerig in aanleuning en ritme etc, was eigenlijk voor het eerst dat ik met haar zoiets had van: Hmmm, dit zint me niet. Toen volgende dag in enkelspan dressuur gereden en dat ging, na nog aanvankelijk wat zoeken, juist heel goed, dus ik denk dat het zoekerige er even bijgehoord heeft. Ze kon daarna wel ineens dingen die ze voorheen nog niet kon, o.a. vanuit halt heel mooi klein gesloten wegdraven en stukjes wat meer verzameld zonder te diep te komen. Gisteren heeft ze aan de dubbellonge gelopen en merkte ik eigenlijk hetzelfde. Als ik haar rug zo kan houden, dan kan ze wat makkelijker haar bekken gaan kantelen en beter vanuit achter gaan trekken en wat meer oprichting gaan krijgen, maar daar moest ze duidelijk zelf nog wat aan wennen.

Ik vond het een leuke interessante ervaring, en hoewel ze dus eigenlijk geen echte problemen had lijkt het toch of het haar een stukje verder op weg geholpen heeft. Nogmaals dank!             

Fotootje van de dame in sport-tenue

Ontzettend leuk om te lezen hoe slechts één preventieve Bowenbehandeling  ook deze jonge, soepele Welsh zo veel goed gedaan heeft.